Grimbergse woning al helemaal ondergedompeld in kerstsfeer

Wie zich graag laat onderdompelen in de kerstsfeer wordt aan de Hellebeekstraat in Grimbergen op zijn wenken bediend.

Bewoners Marie-Jeanne (61) en Alain Tormans (58) hebben er hun tuin en gevel helemaal vol gedecoreerd met tot de verbeelding sprekende kerstverlichting. Grote en kleine sneeuwmannen, rendieren, kerstbomen en -sterren én uiteraard ook de kerstman zelf passeren samen met andere feestelijke eindejaarsattributen de revue. Vooral in het donker is het voor passanten kijken met de mond open.

Het blijkt een uit de hand gelopen hobby. Ook een goede maand geleden hadden Marie-Jeanne en Alain hun woning al herschapen in een heus Halloweenhuis met spinnen, doodskoppen, heksen, spoken, pompoenen en skeletten. “Het ganse jaar door verzamelen we allerlei spullen in grootwarenhuizen, op brocantes, rommelmarkten en in tweedehandszaken”, vertelde Marie-Jeanne eerder al. “En dan als het moment daar is dan hangen we alles omhoog. Voor onze kleindochter maar ook voor andere kinderen en iedereen die er kan van genieten. We hebben er wel een tweetal dagen werk mee.”

De twee krijgen heel veel reacties van passanten aan de drukke verbindingsweg vlakbij de ring. Mensen stoppen zelfs voor hun deur om foto’s te nemen en filmpjes te maken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise