Pater Karel signeerde “de vierde feniks” in Merchtem

De ene werkte mee een boek over bier, de andere maakte er eentje over frieten en als beiden elkaar dan ontmoeten dan wordt er onvermijdelijk gepraat over de geneugten van het leven. Zaterdagvoormiddag signeerde pater-brouwer  Karel Stautemas in de Merchtemse Standaard Boekhandel het boek over de geschiedenis van het Grimbergse abdijbier. Eén van de eerste bezoekers die hij daar aan zijn tafel mocht treffen was Eddy Cooremans, in Vlaanderen wereldberoemd als frittenbakker en auteur van het boek “Van aardappel tot friet.” De wandelende encyclopedie van de frietcultuur schafte zich meteen een exemplaar aan.

Dat pater Karel Merchtem moeilijk kan loslaten weten we al langer. Nadat de Norbertijnen van Grimbergen in 2021 na 200 jaar terug aan het brouwen sloegen kwam hij, tijdens de jaarmarkt in de feestgemeente, de eerste drie bieren van de splinternieuwe microbrouwerij voorstellen. Nu is er dus ook een boek over de biergeschiedenis van de Adbij van Grimbergen. Het naslagwerk “de vierde feniks” geeft een kijk op het brouwen van in de 16de eeuw tot nu. (eb)


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...