Pluimvee en kat aan lot overgelaten door eigenaars: twee dieren overleden, andere in beslag genomen

De politie en inspectiediensten van Dierenwelzijn hebben moeten optreden voor een schrijnend geval van dierenverwaarlozing in Humelgem bij Steenokkerzeel. De eigenaars waren twee weken geleden al op vakantie vertrokken en hadden hun pluimvee en kat aan hun lot overgelaten. Voor een kip en een kalkoen kwam alle hulp te laat. De andere werden opgevangen bij zorgboerderij Huppeldepup in Humbeek.

Het was een opmerkzame buurman die de ‘lijkgeur’ had gemeld bij politiezone KASTZE (Kampenhout,Steenokkerzeel, Zemst). Ter plekke troffen zij vijf kalkoenen, vijf kippen en een haan aan in erbarmelijke omstandigheden. De drinkbakken waren omgevallen dus de dieren zaten al geruime tijd zonder water in de huidige warmte. Ook van eten was er geen sprake omdat de ton waarin het voedsel zat was aangetast door de regen. De dieren konden frustrerend genoeg wél onder het afdak een voorraad lekkere maïs zien staan en zelfs vaten vol water maar daar konden ze niet bij.

Samen met verantwoordelijken van zorgboerderij Huppeldepup uit Humbeek klommen twee politie-inspecteurs over de twee meter hoge omheining om de dieren te helpen. “Voor twee dieren kwam echter alle hulp te laat. Een inbeslagname laat vaak een indruk na en deze bleef ook bij ons aan de huid kleven”, klinkt het bij de zorgboerderij. “De eigenaars zijn al zeker twee weken weg en niemand weet wanneer ze zouden terug komen.”

De overblijvende dieren, het pluimvee maar ook een aangetroffen kat, werden opgevangen. De politie heeft proces-verbaal opgesteld.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise