Grote verbouwingswerken op til bij bioboerderij Den Diepen Boomgaard

Bioboerderij Den Diepen Boomgaard plant weldra grote verbouwingswerken op hun site in de Rijkenhoekstraat. De verbouwingen verlopen in drie fasen en gaan gepaard met een investering van liefst 1,5 miljoen euro.

Er wordt voorzien in basis nutsvoorzieningen in het woonhuis en een zelfoogstlokaal aan de rand van het veld. Ook het erf wordt heraangelegd. Daarnaast worden de bestaande winkel en bijgebouwen afgebroken. Vervolgens wordt bij de heropbouw op het gelijkvloers een werkruimte gecreëerd voor de groente- en fruitafdeling.

“Tenslotte volgt ook de afbraak van de schuur om plaats te maken voor een nieuwbouw”, legt schepen van Financiën William De Boeck (Open VLD) uit. “Op het gelijkvloers komt de grootkeuken en winkel en op de eerste verdieping een refter die ‘s avonds en in het weekend ten dienste van de lokale verenigingen staat.”

De totale investering bedraagt meer dan 1,5 miljoen euro. De gemeente voorziet gedurende 25 jaar een investeringstoelage van 25.000 euro om deze verbouwingswerken mee te helpen financieren.

Momenteel zijn er al voorbereidende werken gestart. De echte werken beginnen in augustus. In september 2022 zou de verbouwing voltooid moeten zijn.

De site is eigendom van de gemeente maar werd in erfpacht gegeven aan Den Diepen Boomgaard die er een sociale werkplaats, een bio-tuinbouwbedrijf en een maatwerkbedrijf in aanbieden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise