Verzet tegen komst ondergrondse parking in centrum: online petitie telt al ruim 100 handtekeningen

De plannen voor de bouw van een ondergrondse parkeergarage aan het Prinsenbos, die vorige week bekendraakten, zorgen voor heel wat ophef in het Grimbergen. Intussen is er ook al een ‘Burgerbeweging Gratis Parkeren in Grimbergen’ opgestaan dat met een online petitie gestart is tegen de plannen. Er zijn intussen al meer dan 100 handtekeningen verzameld.

De komst van een ondergrondse parking onder de bestaande parking aan het Prinsenbos– voorzien voor eind 2022 – was de voorbije dagen hĂ©t gespreksonderwerp in heel Grimbergen. Heel wat inwoners maken zich ongerust over het feit dat de parking nog meer auto’s zou aantrekken naar de dorpskern en dat niet alleen de parkeergarage betalend zou worden maar ook gewoon bovengronds parkeren. Zelfs ‘het verlies van een dorpsgezicht’, wordt aangehaald in de reacties, al is niet iedereen het daarmee eens en lijkt het daarmee nogal mee te vallen aangezien er bovengronds niets fundamenteel zou veranderen.

Eerder was al bekend dat het gemeentebestuur ook onder het gemeenteplein in Strombeek-Bever een parkeergarage gaat laten bouwen.

De ‘Burgerbeweging Gratis Parkeren in Grimbergen’ is intussen al met een online petitie gestart. “Sinds de piek in 2019 daalt het aantal personenwagens in ons land. Er is dus geen nood aan ondergrondse parkeergarages in Grimbergen”, klinkt het. “Parkeerplaatsen op de begane grond zijn aanzienlijk goedkoper en het meest flexibel, want deze zijn eenvoudig te verwijderen of aan te vullen. De publieke middelen toevertrouwd aan het gemeentebestuur dienen zorgvuldig beheerd te worden en niemand wil betalen aan private parkeerbedrijven om te kunnen parkeren in de openbare ruimte.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise