Klanten komen stiekem toch fitnessen: 7 pv’s opgesteld

In het centrum van Strombeek-Bever is de politie van Grimbergen een fitnesscentrum binnengevallen na een tip. Bleek dat de zaak stiekem toch de deuren opende voor klanten wat uiteraard verboden is volgens de huidige coronamaatregelen. Er werden in totaal 7 pv’s opgesteld, bevestigt het parket Halle-Vilvoorde.

Aan de Sint-Amandsstraat in Strombeek-Bever is een kleinschalig fitnesscentrum gevestigd. Uiteraard viel de zaak ook onder de maatregelen die eind oktober werden opgelegd in de strijd tegen het coronavirus. Toen besliste de Vlaamse regering om alle activiteiten rond vrije tijd aan banden te leggen: zwembaden, cultuurcentra en ook fitnesscentra moesten sluiten.

Nu bleek de fitnesszaak in kwestie daar toch een loopje mee nam. Klanten kwamen er ondanks alles toch nog stiekem sporten. Ze klopten op het raam en werden individueel binnengelaten. De toegangsdeur en vensters waren volledig afgeplakt met zwarte folie zodat er niet naar binnen gekeken kon worden. Het spelletje duurde tot vorige week iemand de praktijken opmerkte en de politie informeerde.

“De politie stelde vast dat er verschillende personen aan het fitnessen waren”, zegt woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “Er werden in totaal 7 PV’s opgesteld, voor de uitbater en de 6 aanwezigen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise