Nieuw fietspad moet Kruisstraat veel veiliger maken

Het Grimbergse college besliste recent om het fietspad tussen de Kruisstraat en de Steeneikstraat in Humbeek volledig te vernieuwen. De werken starten binnenkort en zullen de situatie voor de zwakke weggebruiker veel comfortabeler en vooral veel veiliger maken.

De nutswerken op de Kruisstraat zijn recentelijk afgerond. Deze werken hebben uiteindelijk veel langer geduurd dan voorzien omwille van Corona. Het fietspad ligt er door de werken nu zeer slecht bij. In principe zou het fietspad terug aangelegd worden zoals het voorheen was. “Maar het college heeft beslist om te investeren in een nieuwe infrastructuur”, zegt Philip Roosen, Grimbergs schepen van Mobiliteit. “Het fietspad zal tussen de Molenstraat en de Steeneikstraat in rode beton vernieuwd worden en krijgt een breedte van 2,20m.” De investering van iets meer dan 170.000 euro zal voor de helft betaald worden door De Watergroep en voor de andere helft door de gemeente Grimbergen.

“Ik ben blij dat dit stuk zeer binnenkort vernieuwd wordt waardoor het comfort en de veiligheid voor de voetgangers en fietsers sterk zal verhogen”, aldus Philip Roosen. “De werken zullen in de komende weken aanvatten. Het stuk tussen de Molenstraat en de Beigemsesteenweg zullen we op termijn ook nog aanpakken zodat de verbinding tussen Beigem en Humbeek over gans de lengte veel fietsveiliger wordt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise