Jachthaven Grimbergen verwelkomt pop-up zomerbar ‘Bakboord’

Van een cocktail nippen met uitzicht op het water? Daarvoor moet je het vanaf nu niet ver meer te zoeken. Er werd de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om in de jachthaven van Grimbergen een pop-up zomerbar in te richten. Die kreeg de naam ‘Bakboord’ mee.

Steeds meer lokale ondernemers vinden elkaar en werken samen in deze coronatijden. Zo ook initiatiefnemers Ticia Van Mellaert en Tom Pardon van Screenit, een verhuurbedrijf van audiovisueel materiaal uit Eppegem, die de handen in elkaar sloegen met grafisch designer Randy Van Eeckhoudt uit Dilbeek (Pixelneuroot) en Strombeekenaar Michael Doms en zijn vriendin Elisa Verhasselt.

“In het verleden organiseerde ik wel vaker evenementen in de regio, en deze zomer zagen Michael en Elisa hun plannen in het water vallen om met hun mobiele cateringbar festivals in Europa te doorkruisen”, zegt Tom Pardon. “Dus hebben we nagedacht over hoe we samen op een veilige manier de mensen kunnen laten genieten van leuke zomerse activiteiten in een toffe setting.”

Gezelligheid staat voorop in Bakboord met zelfgemaakte tafels en bankjes uit gerecycleerde materialen, mooi op anderhalve meter van elkaar. Naast de bar zullen er ook activiteiten worden georganiseerd – kleinschalig en met respect voor de coronamaatregelen – zoals workshops, een openlucht cinema, muziekoptredens en een comedy night. “We zijn volop bezig om een afwisselend cultureel programma in elkaar te steken voor jong en oud. Verenigingen en creatievelingen mogen ons zeker contacteren met leuke ideeën.”, aldus Tom Pardon.

“Ooit iets in deze sector doen stond al even op mijn bucketlist”, voegt Randy Van Eeckhoudt toe. “Ik twijfelde dus niet lang om mee aan boord te stappen van het Bakboord avontuur. En vanwege mijn achtergrond als grafisch ontwerper kan ik ook in dit project mijn creativiteit kwijt. Eigenlijk zijn we 1 grote vriendengroep die er samen een leuke zomer van wil maken na toch een moeilijke periode.”

“We zijn heel enthousiast om voor ons project in zee te kunnen gaan met de uitbaters van de Jachthaven van Grimbergen. De jachthaven is een verborgen en idyllische parel in de groene rand rond Brussel. Het is de perfecte locatie voor ons concept. Een stop tijdens een fietstochtje, afspreken met vrienden voor een gezellige afterworkdrink of een relaxte middag met zicht op het kanaal. Het kan er allemaal. We willen hier echt een vakantiegevoel creëren waarbij gezelligheid het belangrijkste uitgangspunt is.”, aldus Michael Doms.

Bakboord is te vinden aan de Cokeriestraat 34 in Grimbergen. De zomerbar zal geopend zijn op donderdag en vrijdag vanaf 16u en zaterdag en zondag vanaf 14u. Bij mindere weersomstandigheden zal Bakboord gesloten zijn.

Meer info: https://www.facebook.com/bakboordgrimbergen/

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise