Feestdagen worden gevierd met gezinszoektocht en verzoeknummers op de beiaard

Geen traditionele festiviteiten dit jaar op 11 en 21 juli. Grimbergen zet dit jaar het feest van de Vlaamse Gemeenschap en de Nationale feestdag op een alternatieve en een ludieke manier ‘in de kijker’.

“Grimbergen laat deze feestdagen zeker niet zomaar ongemerkt voorbijgaan”, benadrukt burgemeester Chris Selleslagh. “Op beide dagen kan je genieten van de vrolijke klanken van onze beiaardier Twan Bearda gezellig onder de toren, in de luisterhoek, bij Ă©Ă©n van de horecazaken of tijdens een wandeling of fietstocht. De beiaardier speelt bovendien jullie verzoeknummers tussen 16.30 en 17.30 uur.”

Wil je een verzoeknummer doorgeven? Dan kan je dit doen met een reactie op de Facebookpagina van “Beiaardvrienden Grimbergen”. De keuze-speellijst wordt de dag voordien bekendgemaakt via de Facebookpagina’s van de beiaardvrienden en de gemeente.

“Op 11 en 21 juli lanceren we ook een leuke, spannende en toepasselijke zoektocht voor het ganse gezin waarmee we onze inwoners uit hun kot willen halen”, zegt schepen van Feesten William De Boeck (Open VLD. “Als je de instructies goed volgt, valt er iets te winnen. Ik kan al verklappen dat er zowel voor de feestdag van 11 juli als voor de feestdag van 21 juli drie waardebonnen van 100 euro te winnen zijn die je kan gebruiken bij de lokale handelaars.”

Nieuwsgierig naar de zoektocht en de beiaardklanken? Hou dan de komende dagen zeker de Facebook-pagina’s van “Gemeente Grimbergen” en “Beiaardvrienden Grimbergen” in de gaten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise