Geen les op woensdag voor leerlingen KOV

De leerlingen van de scholen van het Katholiek Onderwijs Vilvoorde (KOV) krijgen volgend schooljaar op woensdag geen les. De andere vier lesdagen zullen wel langer duren. Reden is uiteraard het coronavirus.

De scholengroep kiest voor deze formule omdat tot nu nog steeds ‘code geel’ geldt voor de scholen. Daarmee wordt de ‘coronasituatie’ weergegeven. Leerlingen mogen bij ‘geel’ maar vier dagen naar school komen. “Het meest logische is dan dat ze woensdag thuis blijven”, zegt algemeen directeur Johan Van Engelant in een brief aan de ouders van de leerlingen van de secundaire scholen TechnOV, Het College en Virgo+.

De andere lesdagen zullen dan wel langer duren. “Concreet zullen de lessen op de andere vier dagen beginnen om 8.20 uur en eindigen om 17 uur. De pauzes worden ingekort tot 10 minuten en de middagpauze begint voor sommigen om 11.50 uur en voor anderen om 12.40 uur.”

De school onderzocht ook om op woensdag afstandsonderwijs aan te bieden maar dat bleek praktisch niet mogelijk. “We begrijpen dat deze reorganisatie voor sommige mensen inhoudt dat ze ook in hun privéleven bepaalde aanpassingen zullen moeten doen. Het is geen ideale oplossing maar wel een haalbare oplossing.”

Volgens Van Engelant is het de bedoeling dat als het schooljaar met dit uurrooster gestart wordt, het een volledig jaar zal gelden. “Ook als we intussen naar code groen gaan (pas als er een vaccin is, red.). Als we naar code oranje gaan, zal de helft van de klas afwisselend naar school komen en thuisopdrachten uitvoeren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise