Woonzorgcentrum Ter Biest coronavrij

“Al onze bewoners zijn net als het personeel, negatief getest op Covid-19. Een dikke proficiat voor heel het team en al onze bewoners.” Schepen van welzijn Anne Laure Mouligneaux vertelt het met zichtbare tevredenheid.

Eind april ontving woonzorgcentrum Ter Biest het testmateriaal. Zo werden eerst de 69 personeelsleden getest op covid-19. En donderdag 30 april konden 72 bewoners getest worden. Zowel bij het personeel als bij de bewoners werd geen enkele besmetting vastgesteld. “We zijn zeer opgelucht met dit knappe resultaat”, laat burgemeester Chris Selleslagh weten. ‘Ik wil dan ook onze personeelsleden speciaal danken voor hun toegewijde inzet in deze moeilijke periode”.

Natuurlijk beseft wzc Ter Biest dat het helemaal nog niet voorbij is. Zo blijven ze de veiligheidsmaatregelen strikt verderzetten zoals handhygiëne, social distancing en het dragen van mondmaskers. En natuurlijk ook de zorg van de bewoners blijven ze volop ter harte nemen.

Directeur Leen Van den Troost: ”We ervaren dat de bewoners het eigenlijk mentaal goed stellen. We trachten passende activiteiten aan te bieden en voldoende beweging te voorzien. En natuurlijk trachten we onze bewoners extra te verwennen met extra fruit en lekkernijen.”

Ter Biest kreeg ook vele fijne reacties van de familieleden en vrienden van de bewoners. Ook voor de personeelsleden is het resultaat een sterke stimulans: “Dit nieuws geeft een boost aan het ganse team en een extra motivatie om er weer volop in te vliegen.”

NOOT VAN DE REDACTIE: De bovenstaande groepsfoto van het team van WZC Ter Biest dateert voor alle duidelijkheid van voor de coronacrisis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise