Pontonboot gezonken aan Willemsbrug

In Grimbergen is zondagmiddag een pontonboot gezonken in het Darsedok aan het Zeekanaal Brussel-Schelde. Een jogger merkte het scheef in het water liggende vaartuig op en belde de politie. Ook de brandweer kwam massaal ter plaatse omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen aan boord waren maar uiteindelijk moesten zij niet ingrijpen.

Het ponton, dat vlakbij de Willemsbrug ligt op de grens met Vilvoorde, verloor wel mazout uit zijn tank. Die dreef weg naar het zeekanaal.

“Het gaat om een ponton dat werd gebruikt voor de herstellingswerken die momenteel aan de Willemsbrug zelf bezig zijn”, liet Grimbergs burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld) weten. “Politie, zeevaartpolitie, brandweer en vertegenwoordigers van de Vlaamse Waterweg zijn ter plaatse geweest. De firma HYE – de aannemer van de herstellingswerken aan de Willemsbrug – gaat de vrijgekomen mazout in het insteekdok behandelen.”

De oorzaak van het incident is nog niet bekend. “Er is geen hinder voor de scheepvaart op het Zeekanaal Brussel-Schelde”, liet de Vlaamse Waterweg weten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise