Fietser (22) overleden na aanrijding

Een 22-jarige fietser uit Grimbergen is maandagavond overleden nadat hij aangereden werd door een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde ter ter hoogte van een fietsoversteekplaats op het kruispunt van de Sint-Martinuslaan en de Ravaartstraat. Het slachtoffer werd nog ter plaatse gereanimeerd maar in levensgevaar afgevoerd. In de loop van de avond is hij overleden

De chauffeur, een 26-jarige man uit Kortemark, had niet gedronken. “Hij verklaarde de fietser te laat te hebben opgemerkt, nog geremd te hebben maar geen uitwijkmogelijkheden gehad te hebben”, zegt woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. Er waren geen getuigen bij het ongeval.

Veel elementen zijn dan ook nog onduidelijk. “Er werd een deskundige aangesteld die nog verder onderzoek moet doen. De auto en fiets werden in beslag genomen voor verder onderzoek. Wel waren de lichten aan de oversteekplaats niet in werking.” De fietser droeg overigens geen helm. De jongeman was leider bij chiro Heilig Hart Kassei, dat uiteraard in diepe rouw is gedompeld

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise