Zebrapaden aan schoolomgevingen Strombeek

 

De gemeente Grimbergen maakt werk van de zebrapaden aan de schoolomgevingen in Strombeek-Bever. Werkmannen van de gemeente hebben deze week in twee delen – handmatig – een zebrapad geschilderd aan de hoofdingang van basisschool ‘t Villegastje.

De situatie daar liet te wensen over volgens oppositieraadslid Kirsten Hoefs (CD&V). Zij kaartte de problematiek van ontbrekende zebrapaden in de schoolomgevingen in deelgemeente Strombeek-Bever al aan op de gemeenteraad in oktober. Op de sociale media hadden heel wat mensen hun ongenoegen geuit.

In de buurt van de schoolpoort van ‘t Villegastje waren weliswaar twee zebrapaden aanwezig, maar één lag in een werfzone en de andere was quasi onzichtbaar is geworden. “Dit zorgde voor een onnodig zeer onveilige situatie”, aldus Hoefs.

Ze vroeg dan ook met aandrang om zo snel als mogelijk zebrapaden aan te brengen, minstens in de schoolomgeving van de twee Strombeekse scholen. Dit in afwachting van definitieve plannen ter verbetering van de schoolomgevingen.

Schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA) liet weten dat beslist werd om toch zebrapaden aan te leggen – hoewel dat in de zone 30 niet verplicht is – zodat kinderen veilig leren oversteken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise