Pater Feyendag: beiaardconcert met cello

Als afsluiting van het concertseizoen 2019 speelt de beiaard van Grimbergen op 29 september in samenspel met cello. Celliste Dominique Peynsaert en beiaardier Twan Bearda stelden een mooi programma samen met bekende en minder bekende muziek. Te horen zijn natuurlijk de beroemde ‘Zwaan’ van Saint-Saëns en het Vilja-lied van Léhar, maar ook het meer populaire genre wordt niet uit de weg gegaan.

Het concert begint om 16u30. Voor de gelegenheid zal de abdijtuin opengesteld worden. Het publiek kan beide muzikanten volgen op beeldschermen en via geluidsversterking vanuit de toren. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de basiliek. Zoals alle beiaardconcerten is ook dit evenement gratis toegankelijk voor iedereen. Programmaboekjes zijn gratis te verkrijgen.

Dit concert wordt aangeboden door de Beiaardvrienden Grimbergen. De Beiaardvrienden Grimbergen ontstonden in 2008 als een samenwerking tussen enkele socio-culturele verenigingen, de gemeente en de abdij. Zij stellen zich als doel de beiaardcultuur levendig te houden en te promoten door het organiseren van concerten, evenementen en infosessies. Het experiment wordt daarbij niet uit de weg gegaan. De Beiaardvrienden mogen tellen als een zeer actieve vereniging, en de Vlaamse Gemeenschap erkende onlangs het bovenlokale belang van de vereniging.

Meer informatie: www.beiaardvriendengrimbergen.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise