Voetbaloverzicht: BOKA haalt uit, eerste zege Mazenzele-Opwijk A

In tweede amateurklasse B boekte Pepingen-Halle A zijn eerste zege van het seizoen. Tegen Hoogstraten kwam de fusieclub 0-1 achter maar in een sterke tweede helft en na een rode kaart voor de bezoekers bogen Bourgeois en Ngadrira de scheve situatie om. In derde amateurklasse A kent HO Wolvertem-Merchtem een zwakke start. HOWM verloor voor de derde keer op rij en staat puntenloos laatste. KVK Ninove won met 2-0 van Melsele dankzij doelpunten van Lepage en Gillis.

Thuiszege KSC Grimbergen A

In eerste provinciale proefde KSC Grimbergen A voor de eerste keer van de winst. Het won de topper van Bierbeek met 3-2. KFC Meise A verloor met 1-0 van Kampenhout en zag bovendien sterkhouder Servranckx voor lange tijd uitvallen. FC Borght-Humbeek A pakte op het veld van Rhode-De Hoek A zijn eerste punt van het seizoen.

In tweede provinciale B boekte Mazenzele-Opwijk A zijn eerste driepunter van het seizoen. Lennik kwam 0-1 voor maar de gebroeders Dupont zorgden met hun treffers voor de 2-1 overwinning. Asse-Zellik A ging verrassend stevig met 0-3 onderuit tegen Euro Kraainem A.

SK Leeuw A beleefde tegen Hoeilaart A een rustige namiddag en won eenvoudig met 4-1. Ook leider BOKA United A was vlot bij schot. Het won met 6-0 van Vossem A. Topschutter Ben Kassem kwam terug van vakantie en scoorde twee keer.

Galmaarden A foutloos 

In derde provinciale D versloeg Galmaarden A Zuun A met 0-3 en behoudt zo het maximum van de punten.  Toekomst Relegem A haalde het met 1-5 van Beersel-Drogenbos A en staat tweede met drie punten minder dan de koploper. Hekelgem A won zaterdagavond met 2-0 van Borchtlombeek A. De bezoekers hielden lange tijd gelijke tred maar Soers opende op het uur dan toch de score voor de thuisploeg. Ndiaye legde in blessuretijd de 2-0 eindstand vast. Eizeringen A speelde 1-1 gelijk tegen Lembeek A en staat met vijf punten op een 13de plaats. Wambeek-Ternat B staat met 0 punten laatste.

In vierde E staat Boskant Peizegem na een 2-1 overwinning tegen Hekelgem B tweede met zes punten. Strombeek 1932 won met 4-2 van Mazenzele Opwijk B en telt eveneens zes punten. KFC Meise B scoorde tegen Asse-Terheide B vier keer na de rust, meteen goed voor de 0-4 eindstand.

Topartikels bij Goeiedag.be