Dag van het Park in het domein kasteel van Bever

Natuurpunt organiseert tijdens de Dag van het Park op zondag 26 mei in samenwerking met de gemeente geleide wandelingen in het domein van het kasteel van Bever. Het is een unieke gelegenheid om dit mooie privépark te bezoeken.

Het kasteel van Bever is een neoclassicistisch gebouw dat in 1846 werd opgetrokken. Het domein was eigendom van de familie de Villegas de Clercamp. Het is een historische site waar vroeger de motte van de heren van Bever gelegen was. Sinds 2004 is het kasteel volledig gerestaureerd door de huidige eigenaar en huisvest het de kantoren van verschillende organisaties en firma’s.

Het domein bestaat uit een prachtig park van 17 hectare. Het natuurlijke deel is begroeid met een gemengd loofbos. Het meest bijzondere van dit gebied is echter het arboretum, een unieke verzameling aangeplante bomen uit alle werelddelen. In dit idyllische kader komen talrijke niet-alledaagse soorten voor, elk met hun verhaal. Hier leven natuurlijk ook heel wat vogelsoorten.

De wandelingen starten om 14, 14.30, 15 en 15.30 uur en duren anderhalf uur. Het park is enkel te bezichtigen onder begeleiding van de ervaren gidsen van Natuurpunt. Inkom is gratis.

Het park is zeer moeilijk toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegelaten. Na de wandeling biedt de gemeente in het koetshuis een drankje aan.

Adres: Boechoutlaan 221 in Strombeek-Bever

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise