Alle plastic verpakkingen in PMD-zak in Liedekerke

Vanaf 1 juni mogen de inwoners van Liedekerke alle plastic verpakkingen aanbieden in de blauwe zak. Naast plastic flessen mogen nu ook plastic folies, schaaltjes, vlootjes, zakjes en potjes bij het PMD worden gegooid.

De nieuwe regels zijn vrij eenvoudig. Is het een verpakking en is het gemaakt van plastic? Dan mag het bij PMD! Volgens bestuurslid Rani Arys zal er daardoor alvast minder restafval gegenereerd worden. Dit zou een besparing van 8 kg restafval per persoon per jaar betekenen. Dubbele winst dus zowel voor het milieu als de portemonnee!

Ook burgemeester Steven Van Linthout is blij met deze aanpassing. De rode weigeringsstickers zullen door de ophaaldiensten nu minder vaak gebruikt worden. Wie nog een voorraad blauwe zakken heeft, kan die gerust blijven gebruiken.

Vanaf juni mogen in de oude, blauwe zak, alle plastic verpakkingen. Er is ook geen prijswijziging en de data van de inzamelingen blijven dezelfde. Alle inwoners ontvangen eerstdaags een infofolder in de bus over deze nieuwe sorteerregels.

Topartikels editie Ninove-Dender