Herstelde brug Humbeek Sas in gebruik op 12 juni

De brug van Humbeek is terug operationeel vanaf 12 juni. Sinds januari wordt de Oostvaartdijk gescheiden van de Westvaartdijk door een defect aan de brug van Humbeek na een aanvaring door een boot. Dit zorgde voor heel wat hinder voor de buurtbewoners en zeker ook voor de handelaars.

“We hebben nu gemerkt hoe belangrijk een dergelijke verbinding is voor alle omwonenden en voor alle sectoren”, zegt schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA). “Zeker als we zien dat de veerboot 500 tot 600 inwoners per dag van de ene oever naar de andere oever brengt.”

De Vlaamse Waterweg had initieel gepland dat de werken tot einde mei gingen duren. Vandaag heeft de Vlaamse Waterweg laten weten dat de brug vanaf 12 juni terug operationeel zal zijn.

Het asfalt en de harslaag werd ondertussen verwijderd, hetgeen uiteindelijk langer heeft geduurd dan voorzien. Vervolgens werden onderzoeken uitgevoerd om scheuren te detecteren, hetgeen weinig defecten aan het licht bracht. Vermits de brug onderhevig is aan corrosie wordt ze momenteel gezandstraald, zullen staalherstellingen gebeuren en zal er daarna opnieuw geverfd worden. Ondertussen worden herstellingen aan de peilers en aan de motoren uitgevoerd.

“12 juni zal dan een memorabele dag worden in de Humbeekse geschiedenis”, vervolledigt schepen Roosen. “We zullen de brug zeker op officiële wijze terug inhuldigen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise