Frank Deboosere-koepel op volksterrenwacht MIRA

 

Frank Deboosere krijgt een koepel naar zich genoemd op volkssterrenwacht MIRA. Uit erkentelijkheid voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger op MIRA zal de nieuwe koepel waarin ook de gloednieuwe telescoop staat de naam van de bekende weerman dragen. Onlangs stopte hij met de populaire ‘Astroclub’.

De volksterrenwacht heeft in het kader van haar 50ste verjaardag geïnvesteerd in een nieuwe grotere koepel, waar meer mensen binnen kunnen, en een gloednieuwe spiegeltelescoop.

“We zijn begin januari en beide projecten zijn zo goed als rond”, zegt Philippe Mollet van MIRA. “De 50 cm kijker is intussen geassembleerd en uitgebalanceerd en het draaimechanisme van de koepel moet nog wat geperfectioneerd worden maar binnen de kortste keren zijn koepel en telescoop een gewoon onderdeel van een bezoek aan MIRA, alsof ze er al jaren staan.”

De nieuwe koepel kost zo’n 80.000 euro en werd grotendeels gefinancierd door de Nationale Loterij. Het prijskaartje voor de nieuwe telescoop, gefabriceerd in Hong Kong, bedraagt 50.000 euro en werd naast eigen middelen voor de helft bekostigd met de opbrengsten van een crowdfunding.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise