Maand lang hinder door werken op A12

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op de ochtend van maandag 10 september met het plaatsen van nieuwe veiligheidsstootbanden langs de A12. De werken zullen in de avondspits voor extra wachttijden zorgen in de rijrichting van Antwerpen.

Er wordt gewerkt in twee zones. Enerzijds op een strook van een anderhalve kilometer lang in Strombeek-Bever en Meise. Daar worden werken in de middenberm en de zijberm (enkel in de rijrichting van Antwerpen) uitgevoerd. In de rijrichting Antwerpen versmalt de weg van drie naar twee rijstroken. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht extra wachttijden.

In de rijrichting Brussel wordt gewerkt met een mobiele werf, tussen 9 uur ‘s ochtends en 5 uur ‘s ochtends. Tussen 5 en 9 uur wordt er niet gewerkt, om de hinder voor het verkeer te beperken. Na 9u wordt er nog beperkte hinder verwacht. De tweede zone is een strook van twee kilometer lang, in Londerzeel. Daar vinden alleen werken in de middenberm plaats. In de beide rijrichtingen zal de weg versmallen van drie naar twee rijstroken. Hier wordt beperkte hinder verwacht. In totaal zullen de werken een maand duren.

het Vlaams Verkeerscentrum verwacht beperkte hinder in deze zone

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise