Provincie steunt Brabants Trekpaard

De provincie Vlaams-Brabant geeft  11.670 euro aan 15 projecten uit o.m. Grimbergen, Herne, Opwijk en Vilvoorde voor publieksactiviteiten met het Brabantse trekpaard. Daarnaast ontwikkelt de provincie Vlaams-Brabant, met Europese steun, nieuwe bestemmingen voor het Brabants trekpaard zodat zijn toekomst verzekerd is.

De provincie Vlaams-Brabant is de streekmotor voor de herwaardering van het Brabants trekpaard. Ze wil dit ras een nieuwe toekomst geven. ‘Hiervoor moeten we een stevig draagvlak hebben en nog versterken bij het grote publiek. Publieksactiviteiten en vormingen zijn hiervoor een ideale gelegenheid. Daarom steunen we ze met provinciale subsidies’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme, plattelandsontwikkeling en Europa.

De projecten die steun krijgen zijn: de jaarmarkt van Vilvoorde (1000 euro), De Opwijkse Paardenprocessie (1500 euro), de Bekwaamheidswedstrijd Brabantse Trekpaarden in Opwijk en de jaarmarkt van Herne.