Fietspaden op Nieuwelaan worden vernieuwd

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vanaf zaterdag 9 december onderhoudswerken uitvoeren op het fietspad op de Nieuwelaan tussen de Romeinsesteenweg in Grimbergen en de Kapellelaan in Meise. Niks te vroeg want het fietspad liggen er op sommige plaatsen erbarmelijk bij. Een aannemer zal nu de betonverharding afschrapen en vervangen door een toplaag in asfalt.

De werken worden opgedeeld in 2 werfzones. In de eerste zone, tussen de Romeinsesteenweg en Zijp, zullen de werken in het weekend uitgevoerd worden. In de tweede zone, tussen Zijp en de Kapellelaan, wordt er gewerkt tijdens de week.

Er wordt zoveel mogelijk vanop de fietspaden en de bermen gewerkt. Op bepaalde momenten, wanneer de vrachtwagens niet kunnen lossen vanop het fietspad, kan er plaatselijk en tijdelijk (buiten de spitsuren) een rijstrook afgesloten worden. In de eerste zone zullen de fietsers tijdens de werken gebruik moeten maken van de rijbaan. In de tweede zone kunnen de fietsers gebruik maken van het enkelrichtingsfietspad in de richting waar niet gewerkt wordt. Het einde van de werken is voorzien voor donderdag 21 december.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise