Eerste soya-oogst meer dan geslaagd

Jimmy De Prins uit Grimbergen, de eerste soya-boer in onze regio, is tevreden over zijn eerste oogst. Op een veld in de Humbeeksebaan in Zemst-Laar zaaide hij in mei bij wijze van proefproject een veld van 5 hectare vol. Vrijdag kwam hij met de maaidorser ter plaatse en de landbouwer uit Grimbergen zag dat het goed was.

“De kwaliteit van de bonen is uitstekend. Het eiwitgehalte is daarvoor de voornaamste parameter en daarmee scoren we met rond de 40% heel goed. Ik schat dat we wat opbrengst betreft rond de 3.000 kg zullen zitten. De bonen gaan uiteindelijk naar Alpro in Gent dat het zal verwerken in zijn soyaproducten.”

De Prins is dermate tevreden dat hij het project wil verderzetten en uitbreiden. “We gaan volgend jaar voor een verdubbeling van de oppervlakte, dus een perceel van 10 hectare.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise