25.000 euro uit kluis Fenikshof gestolen

 

Dieven hebben hun slag geslagen in brasserie Fenikshof. Ze sloegen de boel kort en klein in het bureau van de zaakvoerder en gingen ervandoor met zomaar eventjes 25.000 euro uit de kluis. Opmerkelijk: de diefstal vond plaats uitgerekend op de enige avond dat er zoveel geld in de safe zit. De uitbater haalt intussen zwaar uit op Facebook:. “Regelmatig zullen wij enkele foto’s posten van deze inbraak en camerabeelden posten van dit ongedierte!”

De bekende brasserie Fenikshof in de Abdijstraat heeft een zware inbraak achter de rug. De daders richtten op het bovenverdiep een ware ravage aan. “Ze zijn via het dak binnengekomen”, vertelt de zaakvoerder. “Boven is er nog een gemeenschappelijk zaaltje met het CC dat grenst aan mijn bureau. Daar zitten nog oude ramen in en via die weg zijn ze binnengeraakt.”

Daar lieten de daders zich pas echt gaan. “Ze hebben alle elektronica, computer en routers vernield, met een baksteen zelfs. Alles werd opengetrokken en op de grond gegooid. De kluis werd leeggehaald. Daar zat zowat 25.000 euro in, uitgerekend op de enige avond dat er zoveel geld inzit. Ik ga namelijk elke week op een vaste dag naar de bank. Om maar te zeggen: dit was goed voorbereid. Je moet dat allemaal maar weten liggen. Ook de sleutel om in de kluis te geraken… We hebben vermoedens maar we moeten zeker zijn. Het is zaak van zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen.”

Boven zijn geen camera’s. “Beneden wel, een twaalftal zelfs, maar daar zijn ze niet geweest. Waarom ze dan alles moesten kapotslagen is mij een raadsel. Waarschijnlijk dachten ze dat ze toch nog ergens beelden van hen waren opgeslagen op een harde schijf. De enige camera in de straat aan de apotheker heeft hen wel degelijk gefilmd. Daarop zie je een wagen passeren en één gemaskerde dader. Waarschijnlijk waren ze met twee, waarbij een van hen op de uitkijk stond.”

De zaakvoerder haalt intussen uit op Facebook en wil daarmee de daders duidelijk het vuur aan de schenen te leggen. “Aan het krapuul dat heeft ingebroken in het Fenikshof: boeten ga je doen! Regelmatig zullen wij enkele foto’s posten van deze inbraak en camerabeelden posten van dit ongedierte!”, klinkt het.

Politie en parket zijn nog volop met het onderzoek bezig.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise