Herstelde Selleslagh gaat vol voor de sjerp

 

Schepen Chris Selleslagh (62) is helemaal terug. De man kroop begin december door het oog van de naald. Hij zakte plots ineen en moest zelfs twintig minuten lang gereanimeerd worden. “Het was een kortsluiting, mijn lichaam was helemaal op.” Intussen is hij met pensioen en in combinatie met een gezondere levensstijl focust hij voortaan nog maar op één ding: de politiek. “Ik ben lijststrekker in 2018 en ga voluit voor de burgemeesterssjerp.”

Het waren bange momenten die Chris Selleslagh beleefde begin december. “Het is te zeggen: ik heb er nauwelijks iets bewust van meegemaakt”, vertelt hij. “Mijn dochter heeft mij afgezet op een evenement van de Landelijke Gilde in zaal Zevensterre in Beigem. Ik was nog maar net binnen of ik ben ineengezakt. Vandaar weet ik niks meer.”

Selleslagh werd 20 minuten lang gereanimeerd in afwachting van de aankomst van de MUG. “Ik heb een hersenschudding opgelopen bij mijn val en gebroken ribben door de reanimatie maar ik leef wel nog. Dankzij de mensen die me gereanimeerd hebben. Ik ben hen enorm dankbaar.”

Wat er precies schortte, laat zich niet onder één noemer vatten. “Het was geen beroerte of een hartaanval ofzo. Mijn lichaam heeft er gewoon zelf de stekker uitgetrokken. Een kortsluiting. Het is een jaarlijks weerkerend feit dat ik er op het einde van het jaar door zit. Dat is dan de slopende optelsom van zeven dagen op zeven bezig zijn. Dan ga ik naar de zee of eens naar het buitenland. Dat is dit jaar onder meer omwille van oppensioenstelling uitgesteld. Met nefaste gevolgen…”

De combinatie van werken met een druk politiek bestaan eiste zijn tol. “Mijn eetgewoontes waren het grootste probleem. Ik nam geen ontbijt, werkte ‘s middags door om dan vervolgens nog drie keer te gaan eten. Nu neem ik een ontbijt, ga ik ‘s middags warm eten thuis en als er ‘s avonds nog vergaderingen zijn zorg ik dat ik mijn avondeten al achter de kiezen heb. Een nieuwe start dus met vooral meer structuur. Ik ben sinds het voorval 15 kilogram kwijt.”

Selleslagh wil ook niet in de andere richting overdrijven. “Af en toe pinten pakken en onder de mensen zijn hoort erbij. Maar niet meer tot het gaatje.”

Nu hij de deur bij Caterpillar als ICT-veranwoordelijk heeft dichtgetrokken kan Selleslagh zich ook volop op de spolitiek storten. “We gaan twee jaar zwaar werken. Dat zal anders zijn nu want nu kan ik mij puur daarop focussen. Ik ben lijststrekker en ga voor de burgemeestersjerp. Ik wil ook van Open Vld de grootste partij maken. Iedereen staat 100 procent achter mij. Er gingen al allerlei geruchten de ronde als zou ik wel stoppen na wat ik heb meegemaakt. Maar bij deze kan ik dat formeel ontkrachten.”

Selleslagh zal wel voldoende rustmomenten inbouwen. “Ik heb nog wat last van die hersenschudding heb ik nog last. Ik ben ‘s avonds vaak moe en durf ook nog wat vergeten maar dat verbetert wel stilaan. Het heeft zijn tijd nodig. Ik zal regelmatig ook eens naar de kust gaan om een beetje te ontspannen. Maar als de politiek dat vraagt, keer ik uiteraard onmiddellijk terug.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise