Temperatuur loopt op in De Lammekes

 

De politie is de voorbije dagen verschillende keren moeten tussenkomen aan openluchtzwembad De Lammekes. Het ging om kleinere incidenten met een aantal heetgebakerde badgasten. Schepen van Sport Tom Gaudaen (Open Vld) benadrukt wel dat er in het domein zelf nog niets gebeurd is. Intussen heeft het openluchtzwembad enkele topdagen achter de rug met telkens tussen de 1.000 en 1.200 bezoekers.

De politie van Grimbergen is de voorbije dagen verschillende keren naar openluchtzwembad De Lammekes in de Veldkantstraat moeten uitrukken. Het ging telkens om kleinere incidenten met een aantal heetgebakerde amokmakers. “Het gaat meestal om jongeren die aan de kassa moeilijk doen”, legt sportschepen Tom Gaudaen uit. “Ze willen niet betalen of gebruiken alle truken van de foor om toch maar binnen te geraken. Normaal moeten ze ‘s avonds hun bandje afgegeven als ze het zwembad verlaten. Soms geraken ze ongezien van het domein en de volgende dag proberen ze dan terug binnen te komen met hetzelfde bandje. Het is toch al een vijf à tien keer gebeurd dat we jongeren daarop betrappen. Donderdagavond was er dan een vechtpartij op de parking. Daarop heeft men ook de politie gebeld en is er een interventie geweest. Een gast op een scooter heeft men zelfs even achtervolgd.”

Gaudaen benadrukt wel dat er binnen het domein nog niets gebeurd is. “Het is dus niet zo dat de problemen van een paar jaar terug zich opnieuw voordoen.”

Toen waren er om de haverklap ongeregeldheden in het zwembad zelf met jongeren uit het Brusselse. Op een bepaald moment werd toen door de federale politie zelfs te paard gepatrouilleerd om de veiligheid in de omgeving te waarborgen.

“Die toestanden liggen wel achter ons”, gaat Gaudaen verder. “Intussen werd aan de ingang een sas geplaatst en is er geen ongecontroleerde instroom meer. De politie houdt ook een oogje in het zeil en doet ook geregeld binnen preventief een ronde. Af en toe worden zij eens extra opgetrommeld door de redders als er bijvoorbeeld wiet gerookt wordt.”

Het was de voorbije dagen over de koppen lopen in het openluchtzwembad en dat zal ook dit weekend niet anders zijn. “Maar ondanks het feit dat er de voorbije dagen telkens tussen de 1.000 en 1.200 bezoekers naar De Lammekes kwamen, is het zeker geen topzomer geworden. Juli was tegenvallend met maar een drietal topdagen. En ook augustus was globaal genomen geen hoogvlieger. Al zijn we nu wel aan een reeksje zomerdagen bezig natuurlijk.” Woensdag 31 augustus gaat het openluchtzwembad weer voor een jaartje dicht.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise