Camera's tegen overlast rond Ter Borre

De overlast in de ruime omgeving van het OCMW-dienstencentrum Ter Borre blijft aanhouden. Er wordt opnieuw amok gemaakt en er zijn weer veel klachten over geluidshinder.

“Het komt inderdaad systematisch terug”, geeft burgemeester Marleen Mertens (CD&V) toe. De politie gaat ‘zichtbaarder’ optreden en voor de zomer zouden er bewakingscamera’s worden geplaatst.

De politie krijgt al langer klachten over overlast veroorzaakt door jongeren in de omgeving van het park Ter Borre, het Sint-Amandsplein en het cultureel centrum in Strombeek-Bever. Het gaat over vernielingen aan banken, beschadigingen aan auto’s en andere gerechtelijke feiten. In OCMW-dienstencentrum Ter Borre werd vorige zomer zelfs een baksteen door het raam van de veranda aan de inkomhal gegooid.

Sinds enkele weken is er opnieuw toenemende overlast. “Het komt inderdaad systematisch terug”, zegt burgemeester Marleen Mertens.

Er zijn ook klachten van de bewoners als zou het park Ter Borre ‘s avonds ook niet meer altijd worden afgesloten door de politie. “Dat is zeker niet de bedoeling. De korpschef heeft duidelijke instructies gegeven dat dit wel degelijk moet gebeuren ‘s avonds.”

De politie belooft ook om ‘zichtbaarder’ op te treden onder meer met voetpatrouilles en er zullen ook GAS-boetes of pv’s worden uitgeschreven bij overtredingen. Verder wordt erop aangedrongen dat buurtbewoners zeker moeten bellen naar de politie als ze zaken vaststellen.

Voor de zomer zouden aan het CC, Ter Borre en sporthal Vertommen ook bewakingscamera’s moeten hangen. “Dit komt op de gemeenteraad in maart”, gaat Mertens verder. “Het dossier gaat nu in aanbesteding. Ik hoop dat die voor de zomer geplaatst kunnen worden. Er werd hiervoor 60.000 euro voorzien.” Het zou gaan om vaste camera’s die een bereik hebben van 360 graden.

Daarmee neemt het cameranetwerk in Strombeek-Bever uitbreiding. Zeven jaar geleden werden al camera’s geplaatst aan sportcomplex De Piereman, toen ook na aanhoudend vandalisme en inbraken.

Oppositiepartij Vernieuwing juicht de ingrepen toe. “Als dit daadwerkelijk allemaal uitgevoerd wordt, zoals het bestuur het belooft, zal dit zeker een verschil maken”, reageert fractieleider Bart Laeremans. “Het is nodig want de incidenten stapelen zich op.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise