Kinderdagverblijf Stekelbees verwelkomt 9 extra kindjes

Het kinderdagverblijf Stekelbees is zopas uitgebreid met negen extra kindjes. Er zijn nu 23 voltijdse plaatsen.

Kinderdagverblijf Stekelbees opende vier jaar geleden zijn deuren in de oude pastorie van Beigem. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de gemeente, het OCMW van Grimbergen en de Abdijgemeenschap van Grimbergen.

Tot voor kort beschikte Stekelbees over 14 opvangplaatsen op het gelijkvloers van de pastorie. Het OCMW bracht alle partijen terug samen.

“Een akkoord om bijkomende plaatsen aan te vragen was snel gesloten”, zegt OCMW-voorzitter Trui Olbrechts. “De Abdijgemeenschap was bereid om ook de eerste verdieping van de pastorie af te staan. Het OCMW bood de vzw Stekelbees de nodige ondersteuning om bij Kind en Gezin het dossier rond te krijgen voor bijkomende kinderopvangplaatsen en zorgt verder voor de juridische ondersteuning bij de opmaak van contracten.”

Kind en Gezin gaf uiteindelijk groen licht voor 9 extra plaatsen.

“In de zomer werd volop gestart met de aanpassingswerken. Het ging om nieuwe ramen, een noodtrap, nieuwe vloerbekleding, fris geschilderde muren en nog een aantal andere werken. De technische dienst van de gemeente heeft met man en macht gewerkt om de eerste verdieping om te toveren tot een warm kinderdagverblijf.”

De materiaalkosten waren voor rekening van vzw Stekelbees.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise