Gras groeit niet bij FC Borght

 

Voetbalclub FC Borght zit met de handen in het haar. Het is momenteel dan ook bijna speuren naar een grassprietje op hun twee velden. De terreinen vertonen grote kale plekken. Volgens de club is er een en ander grondig verkeerd gegaan bij het inzaaien. Er wordt nog een ultieme poging gedaan om de terreinen speelklaar te krijgen. “Intussen weten we echter niet waar we met onze 170 jeugdspelers naartoe moeten”, zegt voorzitter Peter Robberechts.

De kersverse eersteprovincialer FC Borght zit in de rats met zijn twee velden aan de Populierendallaan. “Er zijn grote kale plekken op beide velden en het seizoen is nog niet eens begonnen. Er is te laat ingezaaid en op een verkeerde manier”, stelt voorzitter Peter Robberechts. “Dit is gewoon een ramp voor onze club. We proberen nu elke vriendschappelijke wedstrijd te verzetten en moeten ook steevast elders gaan trainen. Het is gewoon behelpen.” Onder meer op sportcomplex Ter Wilgen in Grimbergen werkt de club nu voorlopig wedstrijden af.

Schepen van Sport Louis De Smedt (Open Vld) weerlegt dat er iets verkeerd is gebeurd. “Alles is op dezelfde manier gegaan als andere jaren. De firma heeft zijn werk gedaan zoals het moet. Het is hun eigen fout dat de velden er zo bijliggen omdat ze niet sproeien. Bij zo’n extreem warm weer zoals het de laatste tijd geweest is, is dat onontbeerlijk. We gaan zien of we het nog enigszins kunnen rechttrekken door opnieuw in te zaaien. Maar ik moet ook rekening houden met budgettaire beperkingen. Andere clubs hebben dit probleem niet omdat zij wél investeren in een sproeisysteem.”

Voorzitter Robberechts ontkent niet dat er misschien te weinig gesproeid is. “Dat is echter maar één van de redenen”, zucht hij. “Maar ik wil geen polemiek starten. Feit is dat we dringend oplossingen moeten zoeken. Ik ben alvast blij dat men het terug gaat inzaaien. Of het effect gaat hebben op zo’n korte termijn is een andere zaak. Eind deze maand begint voor ons de competitie al. Dit houdt wel sowieso in dat er niemand op de velden kan de komende weken. Op 18 augustus herbegint onze jeugd en we weten momenteel totaal niet waar we met onze 170 jeugdspelers terechtkunnen. We zijn dus dringend op zoek naar een oplossing.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise