Vakantiegevoel op 'Humbeek Plage'

Wie de terugkeer van de zomer wil vieren kan dit weekend terecht op het gratis zomerevenement Humbeek Plage Vandaag en morgen wordt de Westvaartdijk voor de vijfde keer omgetoverd tot een exotisch vakantieparadijs met als ingrediënten: tonnen zand, een beachbar met zomerse cocktails en zwoele muziek. “We willen een weekend lang voor een vakantiegevoel zorgen maar dan dicht bij huis”, zeggen de organisatoren.

Tijdens dit weekend kan jong en oud op de ‘Plage’ aan de Westvaartdijk terecht voor tal van activiteiten, en dat telkens van 10 uur ‘s morgens tot 22 uur ‘s avonds. Doorlopend kan je er proeven van een lekkere mojito of streekbiertje. “Uiteraard worden ook de hongerige badgasten niet vergeten”, legt Sven Moerenhout van vzw Humbeek Plage uit. “Garnaalkroketjes, een burrito, patatas bravas, een tonijntataki,… zijn maar enkele van de hapjes die met liefde worden bereid door traiteur Verbiest.”

Ook de kids kunnen zich volop uitleven dankzij de voorziene kinderanimatie, springkastelen en kwistaxverhuur.

“Zaterdag om 11 uur starten we met een circusworkshop gebracht door circusschool Circolito uit Mechelen. Diabolo’s, flowersticks, kegels en balletjes, de pedalo,…: genoeg om alle kids te laten kennismaken met het circus. Om 13 uur starten we met ons petanquetornooi dat elk jaar garant staat voor spanning en puur spelplezier.”

De muzikale namiddag start om 15 uur met de Vette Pistons. “Deze prettig gestoorde fanfare speelt zowel jazznummers, smartlappen, hedendaagse hits als franse chansons. Ambiance verzekerd dus.O m 18 uur is het de beurt aan de akoestische covergroep Faith. Zij brengen rock, soul, pop en blues met een punch die menig elektrische bands hen mag benijden.”

Zondag om 10.30 uur is er een yoga initiatie voorzien op de plage. Ervaring of niet, iedereen is welkom. Van 12 tot 1 uur kan iedereen op het kanaal een boottochtje maken. Een gids vertelt allerlei weetjes over het kanaal Brussel-Willebroek.

‘t Volksorkest en Trio Grafitti zullen zorgen voor de muzikale ambiance op zondagnamiddag. ‘t Volksorkest start om 15 uur en brengt een mix van folk, streekliederen en echte meezingers. Om 18 uur is het de beurt aan Trio Grafitti. Hun repertoire beslaat zowel evergreens, popballads als zigeunermuziek.

Naar jaarlijkse traditie schenkt Humbeek Plage ook dit jaar de opbrengst aan een goed doel. Deze werd gekozen voor vzw Den Diepen Boomgaard, de bioboerderij die als sociale werkplaats voor mensen die op de traditionele arbeidsmarkt uit de boot vallen. Humbeek Plage is volledig gratis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise