Zomers pop-up terras aan CC Strombeek

Het voorplein (de zone rond de vijver) van het cultuurcentrum wordt deze zomer supergezellig. Een Franse collectief “boijeot.renauld.turon” werd namelijk uitgenodigd om het plein wat “huiselijker” te maken. Met bedden, tafels, enkele stoelen en een lekkere pot koffie kom je namelijk al een heel eind. Het dag en nacht bouwende trio sliep ook vier dagen zelf op het plein in de zelf getimmerde bedden.

Uiteraard was er ook tijd voor babbeltjes met passanten en geïnteresseerden. Bij hun vertrek laat het collectief de zelfgemaakte meubels achter. Dit zal nadien als terrasmeubilair op het plein kunnen dienen gedurende de zomermaanden. De gemeente liet alvast zitbanken plaatsen om het terras af te bakenen.

“Het cultuurcentrum wil samen met dit Frans collectief bezoekers en de buurt doen nadenken over wat een pleinfunctie aan het cultuurcentrum kan betekenen”, aldus CC-directeur Wim Meert. “We nodigen dan ook iedereen tijdens de zomermaanden uit op ons voorplein om het te helpen uitbouwen tot een gezellig bruisende ontmoetingsplek.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise