Twee maanden werken aan knooppunt Strombeek-Bever

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 15 juni met een structureel onderhoud van verschillende takken en invoegstroken van het verkeersknooppunt Strombeek-Bever van de A12 en de Brusselse ring (R0).

Het knooppunt heeft op sommige plaatsen dringend nieuw asfalt nodig. Ook de op- en afrit Strombeek-Bever langs de A12 wordt heraangelegd. AWV maakt van de gelegenheid gebruik om tellussen in het asfalt aan te brengen.

Zo kan het Vlaams Verkeerscentrum in de toekomst de verkeersdrukte beter opvolgen. De werken zullen afgerond zijn midden augustus 2015.

Het overgrote deel van de werken gebeurt ’s nachts. In de maand juni wordt er gewerkt van 20 uur tot 5 uur ’s morgens. In juli en augustus zal de aannemer de rijbaan pas om 6u ’s morgens vrijgeven.

Tijdens het bouwverlof zal aan de A12 enkele dagen overdag gewerkt worden, het verkeer beschikt dan over twee versmalde rijstroken (in plaats van drie).

Bij werken overdag wordt nooit meer dan één rijstrook ingenomen. Ook wordt er enkel ’s nachts gewerkt, behalve wanneer tijdens de periode van 6 tot 9 juli (onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden) overdag het op- en afrittencomplex Strombeek-Bever centrum afgesloten wordt.

Op de Brusselse Ring blijven overdag langs de A12 steeds alle rijstroken beschikbaar. Het afsluiten van op- en afritten, invoeg- of parallelstroken wordt zo beperkt mogelijk gehouden.

Als ze moeten worden gesloten, zal dat enkel ’s nachts zijn en wordt omleidingssignalisatie en aankondigingsborden voorzien.

Voor de veiligheid van weggebruikers en wegenwerkers geldt een aangepast snelheidsregime van 70 km per uur in de werfzones.

Voor deze werken stemde Wegen en Verkeer af met Brosella, Brussels Expo en Bruksellive, om ervoor te zorgen dat de werken niet samenvallen met grote evenementen die in de buurt worden georganiseerd.

(Plan: © AWV)