Helft Brusselsesteenweg (N202) afgesloten vanaf 13 april

Op 13 april starten grote werken op de Brusselsesteenweg (N202) in Grimbergen.

De werken maken deel uit van een groot project waarbij niet alleen de Brusselsesteenweg wordt vernieuwd tussen het kruispunt van de Wolvertemsesteenweg en het kruispunt van de Spaanse Lindebaan, maar ook een stuk van de Wolvertemsesteenweg van ongeveer 350 meter lang, onder- en bovengronds helemaal wordt heraangelegd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt nieuwe riolering aan, vernieuwt twee duikers en maakt de twee wegen veiliger. In een eerste fase (vanaf 13 april) zullen de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uitvoeren.

Tijdens die werken wordt de Brusselsesteenweg afgesloten in de rijrichting van Beigem: het verkeer kan dan wel nog altijd in de richting van de Brusselse ring rijden.

De eigenlijke herinrichting door Wegen en Verkeer start begin 2016. De Brusselsesteenweg wordt dan in een eerste periode afgesloten in de beide rijrichtingen. De werken zullen volgens de huidige planning in het najaar van 2018 in hun geheel beëindigd zijn.

Gefaseerde uitvoering

Om de hinder tijdens de werken zo lokaal mogelijk te houden, worden de herinrichtingswerken (vanaf begin 2016) gefaseerd (in deelzones) uitgevoerd.

Op dit moment werkt de aannemer de detailplanning van de deelzones uit.