Grimbergen positief over keuze stadion-project

De keuze voor het consortium rond Ghelamco als bouwheer voor het nieuwe nationale stadion op parking C wordt in Grimbergen gematigd positief onthaald. Zoals bekend is parking C Grimbergs grondgebied.

‘Wij mochten deel uitmaken van de jury en voor ons is Ghelamco de meest geschikte partner’, stelt burgemeester Marleen Mertens (CD&V).

‘Het ontwerp is origineel en mooi en heeft ons dan ook het meest gecharmeerd. Ook al omdat al onze bezwaren er in verwerkt zijn.’ Mertens toont zich zelfs enthousiast over de verkeersafwikkeling. ‘Alle verkeer gaat van de snelweg rechtstreeks naar de ondergrondse parkings’, legt zij uit.

‘Wie van de ring komt, rijdt op een andere verdieping de parking binnen dan wie van Antwerpen komt. Bovendien is een ondergrondse vertakking voorzien voor wie naar de expo of naar het voorziene shoppingcentrum Neo moet. We houden wel nog een slag om de arm. In theorie zou dit project voor ons de minste overlast betekenen. We zullen zien of dit in de praktijk ook zo zal zijn.’

Ook het actiecomité Stadion Parking C reageert gematigd tevreden. Ook zij werden gevraagd om deel uit te maken van de jury.

‘We zijn voor alle duidelijkheid nog altijd tegen een nieuw stadion maar van de drie voorgestelde projecten is dit het minst slechte’, zegt Julien Huygens.

‘Het concept is futuristisch te noemen met een park rond het voetbalstadion en een gebouw voor fitness en welness. De andere twee projecten waren puur een stadion met daar rond parking en gedaan.’

‘Aan een park hebben wij als bewoners tenminste ook nog iets. Dat de 12.500 parkeerplaatsen ondergronds voorzien worden, scheelt ook al een slok op de borrel.’

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...