Abdij opent deuren voor tentoonstelling

Afgelopen weekend opende de abdij van Grimbergen uitzonderlijk de deuren. Normaal is de abdij niet toegankelijk voor publiek, maar speciaal voor de jaarlijkse kunsttentoonstelling ‘Art meets history’ werd er een uitzondering gemaakt.

De abdij van Grimbergen is de oudste, nog bewoonde norbertijnenabdij van België en telt zo’n 30-tal kloosterlingen. “We zijn erg blij dat we deze kans krijgen”, zegt Bob van Damme, organisator van de kunsttentoonstelling. “Intussen zijn we al toe aan de 23ste editie en het is enkel voor dit evenement dat de abdij zijn deuren opent. We hebben exclusief werk van onder andere Borremans, Tuymans, Panamarenko en Roger Raveel, maar ook minder bekende en veelbelovende kunstenaars zijn present. In totaal waren er zo’n 200 à 300 beeldhouwwerken en schilderijen te bewonderen.”

 

De paters tapten tijdens de vernissage zelfs Grimbergens van het vat. De bezoekers konden in de rijk gedecoreerd eetzaal van de paters een Grimbergen met Grimbergse kaas of lokale lekkernijen degusteren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise