Grimbergen vijf jaar 'Fair Trade'-gemeente

Dankzij de steun van het gemeentebestuur en in totaal 31 verenigingen, scholen, horecazaken en winkels is Grimbergen sinds vijf jaar een ‘Fair Trade’-gemeente.

De Grimbergse ‘Fair Trade’-ploeg vierde dit op gepaste wijze. Op de zondagsmarkt werden de bezoekers getrakteerd op lekkere pralines van de Oxfam Wereldwinkel. Voor de kinderen waren er ballonnen.

De komende jaren wil de groep de steun voor de eerlijke handel verruimen. Mia Brackenier: “We zijn ervan overtuigd dat er zich de komende jaren nog heel wat nieuwe groepen zullen aansluiten om mee de ‘Fair Trade’-gedachte te verspreiden.”

“Als je ‘Fair Trade’ koopt, geef je zekerheid aan de boer die de grondstoffen van ons voedsel produceert”, zegt de bevoegde schepen Eddie Boelens (Groen). “Die krijgt loon naar werk door een eerlijke prijs voor zijn product. ‘Fair Trade’-producten worden daarenboven op duurzame wijze geteeld met respect voor sociale en kinderrechten.”

Op de website van het gemeentebestuur vindt u onder de rubriek ‘wereld’ alle nodige informatie over de Grimbergse ‘Fair Trade’-werking.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise