Café Babbaloo definitief dicht

Het in de ruime regio bekende danscafé Babbaloo in het centrum van Grimbergen is definitief dicht. De zaak draaide al een tijdje vierkant en zopas werd zelfs zowat de hele inboedel aangeslagen door een deurwaarder.

Café Babbaloo bestaat bijna 20 jaar. Volgens de eigenaar van het pand zou er op korte termijn wel een nieuwe zaak komen.

Danscafé Babbaloo op de Wolvertemsesteenweg gaat niet meer open. Een tweetal weken terug is er een deurwaarder binnengevallen.

Die sloeg zo goed als alles aan wat maar enigszins loszat: van lusters tot al het keukenmateriaal en de afwasmachine toe. Blijkbaar waren er heel wat schulden opgebouwd de voorbije jaren, vooral dan BTW-achterstallen.

Het was dan ook een publiek geheim dat het al een tijdje minder goed ging in het trendy danscafĂ© van weleer. Op een donderdag – vroeger gegarandeerd een topavond – kwam er nog maar amper volk opdagen. Een paar jaar geleden was dat nog ondenkbaar.

Op de traditionele uitgaansavonden was er vaak nauwelijks binnenkomen aan omdat de zaak zo populair was. Er stonden zelfs buitenwippers aan de deur. Het was ‘the place to be’ in de ruime regio voor feestvierders. Maar die tijd is dus duidelijk voorbij.

Uitbater Marc De Meirsman opende het café in 1996. Sindsdien werden heel wat watertjes doorzwommen en ook tegenslagen overwonnen. Zo brandde het café in december 2009 nog gedeeltelijk uit en bleef het drie maanden dicht. In april 2010 heropende De Meerman de deuren. Met verse moed.

‘Mijn cafĂ© heeft een ziel. Hier hebben koppels mekaar leren kennen en hun trouwfoto’s laten maken. Ik denk dat er weinig cafĂ©s dat kunnen zeggen’, liet hij toen optekenen.

Vanaf toen ging het echter stilaan bergafwaarts en nu lijkt het eindoordeel geveld.

Volgens huiseigenaar Hubert Van Ruysevelt zit een heropening er deze keer niet meer in.

‘Het is definitief gedaan’, weet de man. ‘Alles wat van hem was, is weggehaald. Het gaat vooral om achterstallige BTW-betalingen blijkbaar. Er is zelfs al een uitspraak van de rechtbank geweest.’

‘Ik wacht nog op een bevestiging daarvan maar er is alleszins veel interesse om er een nieuwe zaak op te starten. Er zijn al vijf kandidaten komen kijken. Ik maak mij dan ook sterk dat er op korte termijn een nieuw cafĂ© zal kunnen openen.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise