Jongeren bekroond voor oorlogsverhalen

De erfgoedvereniging Eigen Schoon heeft met een academische zitting in het Fenikshof haar project ‘Oorlogserfgoed en jongeren’ afgerond. Ze zette daarmee jongeren aan om op zoek te gaan naar oorlogsverhalen in hun omgeving en daar een verhaal rond te schrijven.

Zo’n 470 leerlingen namen uiteindelijk deel aan het project. Eerst maakten zij een fietstocht van 20 kilometer naar verschillende plaatsen in Grimbergen waar een oorlogsverhaal of –anekdote aan verbonden is. Nadien spoorde Eigen Schoon de leerlingen aan om bij familie of vrienden te speuren naar verhalen over de Eerste of Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk stuurden 291 leerlingen een verhaal in. Een 40-tal van hen werden met een prijspakket beloond dat ze kregen uit handen van schepen Patrick Vertongen, bevoegd voor cultuur en erfgoed.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise