KWB-opa's met verkeersactie naar scholen

KWB Grimbergen trekt ook dit jaar weer naar enkele Grimbergse basisscholen met de verkeersactie ‘Zien & Gezien Worden’. Deze keer kregen het vijfde en zesde leerjaar van de basisscholen Prinsenhof en De Regenboog al enkele coole KWB-opa’s op bezoek. “Uitgedost met fluohesjes en ander reflecterend materiaal en met een goed uitgeruste fiets, nemen we voor een uurtje de taak van de leerkracht over”, legt Germain Rogiers van KWB uit.

“We proberen de leerlingen te sensibiliseren voor het probleem van de zichtbaarheid in het verkeer. We leggen hen uit dat het dragen van een fluohesje of het gebruik van ander reflecterend materiaal een absolute noodzaak is. Ook een goed uitgeruste fiets met de nodige lichten en reflectoren is van essentieel belang. Het is vanzelfsprekend dat hier ook voor de ouders en grootouders een belangrijke taak weggelegd is. Dezelfde dag bezorgen we hen, via alle kinderen van de school, ook een speciale folder.”

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise