Grimbergen zamelt opnieuw taxussnoeisel in

De gemeente Grimbergen zamelt, in samenwerking met de firma Van Hulle, tussen 15 juni en 31 augustus opnieuw taxussnoeisel in voor de actie Vergroot de hoop. De taxusplant bevat immers baccatine, een actief bestanddeel dat wordt verwerkt in heel wat kankermedicijnen.

Voor 1 kg baccatine is echter meer dan 12 ton snoeisel nodig. Hoe doneren? Breng tot 31 augustus uw jong (eenjarige scheuten) en zuiver taxussnoeisel naar het containerpark van Grimbergen tijdens de openingsuren.

Per ingezamelde kubieke meter schenkt de firma Van Hulle 50 euro aan de gemeente. In 2013 werd zo 2.265 euro opgehaald. Dit geld werd door de gemeente doorgestort naar het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker.

Meer info bij de dienst Welzijn op 02-260.12.69 of via jeugd@grimbergen.be of surfen naar www.doneerjehaag.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise