Vlaams feest Grimbergen afgelast voor match Rode Duivels

Het Vlaamse feest van de cultuurraad van Grimbergen nu zaterdag 5 juli in het Guldendal wordt afgelast.

Nu de Rode Duivels zich plaatsten voor de kwartfinales van het WK-voetbal wordt – net als bij de vorige wedstrijden – een heus volksfeest verwacht op de parking bij het Prinsenbos.

Op hetzelfde moment een honderdtal meter verder een tweede volksfeest organiseren heeft weinig zin, oordeelt de cultuurraad en dus worden de activiteiten die op zaterdag 5 juli in het Guldendal waren gepland in het kader van het Feest van de Vlaamse gemeenschap, geannuleerd.

Het Beiaardconcert op zaterdag om 16 uur vindt wel nog plaats, maar de optredens van het Feniksorkest, de fanfare Yah Tararah!, de muziekquiz met Michel Follet en het Nederlandstalig Bal Populaire komen dus te vervallen.

De andere activiteiten in het kader van het Feest van de Vlaamse gemeenschap, zoals de Vierdaagse Kanaalfeesten in Humbeek (4 tot 7 juli), de academische zitting in de raadzaal van het Gemeentehuis op (zondag 6 juli om 11 uur) en het Zomeravondconcert (beiaard) van Tiffany Ng (vrijdag 11 juli om 20 uur), gaan door zoals gepland.