Dag van de beiaard start zomeravondconcerten

Ieder jaar op de derde zondag in juni wordt de Grimbergse beiaard op een originele manier¬†in de schijnwerpers gezet. Dit jaar is beiaardier Arie Abbenes uit Nederland te gast. Samen¬†met zijn vrouw Phili Abbenes-Welten brengt hij een concertante uitvoering van de bekende¬†opera ‚ÄėOrpheus ed Euridice‚Äô van de componist Christoph Willibald von Gluck. Het concert¬†begint om 15.00 uur. Voor de gelegenheid wordt de abdijtuin als luisterplaats opengesteld, en¬†na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

De ‚ÄėDag van de Beiaard‚Äô geeft de aanzet voor de zomeravondconcerten in juli en augustus,¬†iedere vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur. De gastbeiaardiers komen van over de hele¬†wereld:

  • 4 juli: Joey Brink (USA)
  • 11 juli: Tiffany Ng (USA)
  • 18 juli: Audrey Dye (B)
  • 25 juli: Bernard Winsemius (NL)
  • 1 augustus: Frank Steijns (NL)
  • 8 augustus: Twan Bearda (B)
  • 15 augustus: Luc Dockx (B)
  • 22 augustus: Liesbeth Janssens (B)
  • 29 augustus: The Bells‚Äô Angels (Luc Rombouts en Twan Bearda)

Speciale aandacht verdient het concert door Tiffany Ng op 11 juli. Deze Amerikaanse van Chinese afkomst speelt werk van Vlaamse componisten, alsook verschillende Europese creaties van originele beiaardmuziek.

Het wordt een interactief concert waarbij u via smartphone of tablet zelf kunt deelnemen. Bovendien is er een bijkomend concert door beiaardier Ludo Geloen uit Ieper, op 5 juli om 16.00 uur, in het kader van de viering van de Vlaamse Feestdag.

Alle beiaardconcerten zijn te beluisteren in de luisterhoek onder de toren, of op de nabijgelegen terrassen van de horeca. Bij goed weer wordt bovendien een videoscherm opgesteld. De concerten worden u gratis aangeboden door het gemeentebestuur en de sponsors van de Beiaardvrienden.

Meer informatie: www.grimbergen.be of beiaard@grimbergs.net

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise