Grootscheepse werken op Benedestraat nu echt van start

De Aquafinwerken in de Benedestraat zijn na het nodige oponthoud eindelijk volop van start gegaan. Nadat een aantal onderaannemers er een boeltje van hadden gemaakt, werden de werken al eens uitgesteld. Eerst moest alles rechtgetrokken worden en toen werd beslist om alles weer dicht te leggen tot na het winters bouwverlof.

Na de voorbereidingen van de jongste weken begonnen graafmachines dinsdag de weg open te breken. De enorme rioleringsbuizen liggen even verder te wachten op hun beurt. De buurtbewoners zijn onder de indruk.

Bewoners zien de vervaarlijke machines vlakbij hun deuropening de weg uitbreken en beseffen dat ze de bluts met de buil moeten nemen. “We staan ervoor en moeten er door”, houdt Jozef Versaen (79) er de moed in. 

‘Het is redelijk spectaculair. Zoiets heb ik nog niet gezien’, zegt Versaen. ‘Maar het is voor ons op termijn een goede zaak. Hopelijk blijft de hinder beperkt. We kunnen wel niet in onze garage. Onze wagen moeten we nu noodgedwongen in een zijstraat parkeren.’

‘’s Avonds zouden we in principe wel telkens binnen moeten kunnen, heeft men ons verteld. Ik moet wel zeggen dat de arbeiders voorlopig wel zeer proper werk leveren.’

Ook Gilbert De Schepper legt zich neer bij wat er te komen staat de komende maanden.

‘We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben’, vertelt hij. ‘Ik hoop enkel dat ze op een deftige manier doorwerken. Niet zoals een paar maanden terug toen de nutsleidingen gelegd werden, daarna alles weer werd dichtgedaan om vervolgens het voetpad toch weer open te breken.’

‘Men heeft mij gezegd dat ze zoveel mogelijk de toegangen tot de woningen zullen vrijwaren. Maar het is niet 100 procent zeker of dat altijd volledig gaat lukken
’

De Benedestraat blijft dicht tot eind dit jaar.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise