Veilige fietsenstalling voor OCMW, bib en CC Strombeek

De personeelsleden van OCMW Grimbergen, de bibliotheek en Cultuurcentrum Strombeek kunnen sinds deze week hun fiets veilig aan het werk parkeren in vier zo genoemde fietstrommels.

Daarmee speelt de gemeente Grimbergen in op de vraag naar een veiligere fietsenstalling aan de gebouwen en stimuleert het zijn personeelsleden om duurzamer naar het werk te komen.

Na bevraging bleek dat personeelsleden vaak afhaken om hun fiets naar het werk te nemen omdat ze hun tweewieler niet veilig kunnen stallen.

Enkele personen werden reeds geconfronteerd met diefstal van of vandalisme aan hun fiets. Daarom onderzochten het OCMW, Cc Strombeek en de gemeente de mogelijkheden voor het plaatsen van een veilige en afsluitbare fietsenstalling en besloten om deze in de vorm van een zogenaamde ‘Velo-Boxx’ aan te schaffen.

Het is een handige fietstrommel waarin je de fiets op een comfortabele en veilige manier kunt plaatsen.

Twee fietsstallingen bevinden zich aan de ingang van het OCMW, de andere twee boxen bevinden zich naast het Cultuurcentrum, aan de zijde van de Nieuwelaan. In elke fietsstalling kunnen 10 fietsen op een veilige manier achtergelaten worden

Ook in 2014 wil Grimbergen zich verder inzetten naar een gezondere gemeente en zal er aan de hoofdingang van het gebouw een vernieuwde fietsstalling komen voor bezoekers van het OCMW, de bib en Cultuurcentrum Strombeek.

BANNER GRIMBERGEN

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise