Onthaalouders krijgen boodschappentas

12 oktober is de ‘dag van de onthaalouder’ en dat laat het OCMW van Grimbergen niet zomaar onopgemerkt voorbijgaan. Op deze speciale dag verwent het OCMW zijn 25 onthaalouders graag met een praktische boodschappentas. Daarnaast werd ook een nieuw project gelanceerd: samenwerkende onthaalouders.

Het OCMW zoekt twee onthaalouders die kinderopvang willen organiseren voor acht kindjes. ‘Je organiseert samen de kinderopvang onder de begeleiding van de dienst voor onthaalouders’, legt OCMW-voorzitter Trui Olbrechts uit.

‘Het OCMW stelt hiervoor een locatie ter beschikking in Strombeek, waarvoor je als onthaalouder een bijdrage betaalt in de huur en lasten.

Je ontvangt een belastingvrije dagvergoeding per kind en voor beginnende onthaalouders is er een startvergoeding. De dienst voor onthaalouders begeleidt de onthaalouders en zorgt voor het materiaal, de verzekering en de financiĂ«le regeling naar de ouders toe.’

GeĂŻnteresseerden kunnen voor 20 oktober een mailtje naar onthaalouders@ocmw-grimbergen.be sturen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise