Gooik verlengt titel ‘Hartveilige gemeente’

De gemeente Gooik mag zich tot en met juli 2025 opnieuw een hartveilige gemeente noemen. Hartveilige gemeente is een project van het Rode Kruis dat de overlevingskansen van een slachtoffer bij een hartstilstand en de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking wil vergroten.

De gemeente Gooik mag zich tot en met juli 2025 opnieuw een hartveilige gemeente noemen. De titel werd verkregen door het organiseren van opleidingen voor inwoners en medewerkers van de gemeente Gooik en omdat er op verschillende plaatsen in de gemeente AED-toestellen staan. De Gezondheidsraad zorgde zo voor de aankoop van AED-toestellen. In elke deelgemeente staat 1 AED-toestel, dat gesproken instructies geeft zodat een elektrische schok kan toegediend worden. Samen met de Gezondheidsraad organiseert de gemeente twee keer per jaar een opleiding ‘reanimeren en defibrilleren’.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws