Kort Gooik: Week tegen Pesten

Uit onderzoek blijkt dat 1 kind op 6 in Vlaanderen gepest wordt tijdens zijn of haar jeugd. Dat blijft dus tot op de dag van vandaag een groot probleem, ook bij volwassenen. Van vrijdag 5 tot vrijdag 12 februari besteedt de Vlaamse Week tegen Pesten aandacht aan deze problematiek. Ook de gemeente Gooik maakt een vuist tegen pesten door vier stippen -het symbool van de Week tegen Pesten- aan te brengen op verschillende plaatsen in de gemeente. Deze werden onder andere geplaatst aan de bibliotheek, op het speelterrein tussen kinderdagverblijf Zonnetje en het OCMW, op het kerkplein in Kester, aan de school in Oetingen en aan de kerk in Strijland. De gemeente doet dan ook een oproep naar alle inwoners om zelf op één van die plaatsen je eigen naam bij de stippen komt krijten. Langs de bibliotheek gaven enkelen alvast het goede voorbeeld. Daar hebben al een zestal kinderen hun eigen naam gekrijt.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws