Gooikse Bibliotheek geselecteerd voor project Leeshelden

De Gooikse bibliotheek langs de Koekoekstraat in Gooik is geselecteerd voor het project Leeshelden. Tien weken lang gaan vrijwilligers in de bibliotheek aan de slag met leerlingen met een leesachterstand. Ze lezen anderhalf uur per week en oefenen zo op technisch lezen. Aansluitend vindt er steeds een knutsel- of spelmoment plaats om het leesplezier nog meer te bevorderen. De deelnemers zijn 15 leerlingen uit het tweede en derde leerjaar met leesmoeilijkheden. De tien leessessies vinden plaats van januari tot juni in de bibliotheek. 

Het project wordt gesubsidieerd door de provincie Vlaams-Brabant. “Er zal natuurlijk voor gezorgd worden dat het project coronaproof kan verlopen”, laat Christa Dermez (CD&V), schepen van Onderwijs weten. “Ik ben heel blij dat onze gemeente dit aanbod krijgt voor onze Gooikse scholen. In de huidige omstandigheden is elk initiatief om onze kinderen extra te ondersteunen welkom in het onderwijs.”

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws