Brand in zaal Familia

GOOIK – Gisterochtend brak een kleine brand uit in zaal Familia. Daar werd gekookt voor de deelnemers van de volksmuziekstage van vzw Muziek Mozaiek. Het vuur ontstond aan de elektriciteitskast. De brandweer werd opgeroepen maar moest vaststellen dat de vrijwilligers van de volksmuziekstage de brand reeds hadden gedoofd met poederblussers. In de keuken van de parochiezaal wordt het eten bereid voor de 500 deelnemers van de volksmuziekstage van de vzw Muziek Mozaiek.

TERNAT – Volgende maand worden onderhoudswerken uigevoerd aan de overweg van spoorlijn 50 ter hoogte van de Meerstraat in Ternat. De overweg wordt afgesloten voor alle wegverkeer van maandagavond 11 september om 22 uur tot zaterdagmorgen 16 september om 6 uur. Er is een omlegging voorzien.

WOLVERTEM – In het weekend streek een groep zigeuners neer op de parking van voetbalclub HO Wolvertem-Merchtem. Omdat er tijdens het weekend niet werd gespeeld niet meteen een acuut probleem maar de club vraagt wel een snelle oplossing. Burgmeester Emmerechts pleegde overleg met de lokale politie.

VILVOORDE – Zaterdag was er even paniek toen een lek opgemerkt werd in de tank van een LPG-voertuig aan het Total tankstation aan de Schaarbeeklei. De hulpdienst kwamen ter plaatse, de Schaarbeeklei werd voor de veiligheid afgezet tot de tank helemaal leeg was gelopen. Het voertuig werd nadien getakeld.

ROOSDAAL – Teams van de federale en de lokale politie hebben zaterdagavond een klopjacht gehouden op een wagen met twee inzittenden die rond 20 uur de aandacht van een patrouille van de zone TARL trok. Het kwam tot een wilde achtervolging via de Brusselsesteenweg. Net over de grens met Ninove botsten de snelheidsduivels tegen een boom, waarna ze te voet de velden in vluchtten. Twee uur lang zochten tientallen agenten met speurhonden naar de voortvluchtigen. Ze kregen steun van de federale politie, die een helikopter stuurde. De verdachten werden niet meer gevonden.

VLVOORDE – Muhammed Aytekin, de man die in 2015 Merel De Prins uit Zemst doodreed in Vilvoorde, werd veroordeeld tot een schadevergoeding van 45.000 euro. Aytekin zelf heeft zich onlangs failliet laten verklaren. Het Fonds voor Slachtofferhulp zal de schadevergoeding voorschieten en trachten te verhalen op de dader.

Topartikels bij Goeiedag.be